Matglädje och sociala aktiviteter lyfter Eveos Träffpunkt

Blötsnön och snålblåsten har Flemingsberg i sitt fasta grepp. Det hindrar inte äldre, personal och nära att sluta upp när Bilal Dogan, områdesansvarig i Huddinge, öppnar Eveos hemtjänstsTräffpunkt i gårdshuset på diagnosvägen denna tisdagsförmiddag.

- Vi har folk här varje dag. Just tisdagar satsar jag lite extra och lagar en enklare lunch. Trots att jag är kock i grunden är det faktiskt extra utmanande att laga mat till äldre som kommer från olika kulturer. Det gäller att hitta smaker som är gränsöverskridande, säger Bilal.

Img 3679Img 3700Img 3718

Eveos Bilal Dogan bjuder på mustig böngryta med örtris på Träffpunkten i Flemingsberg.

Det råder full aktivitet. Bilals berömda böngryta kokar för fullt och nu väntar örtriset på en sista avsmakning. En god doft sprider sig i lokalen när Bilal lyfter på kastrullocket. Ett par av besökarna har redan tagit sig en kopp kaffe i väntan på mat, sällskap och aktiviteter. De nickar uppskattande mot köket.

- Vi öppnade Träffpunkten i höstas. Det gick lite trögt i början, men nu kommer det in nya människor varje vecka. Ryktet sprider sig snabbt. Vi hjälper till med det vardagliga, myndighetskontakter och finns som bollplank för folk här i området. Det känns bra att få hjälpa till, berättar han.

Träffpunkten fylls sakta med äldre och ett hemtrevligt sorl sprider sig i lokalen. Bilal går runt och småpratar. Han tittar på klockan, går ut i köket och rör om i böngrytan - smakar av. Ser nöjd ut och nickar ut mot kunderna på Träffpunkten.
- Ja, nu är det dags, säger han och plockar fram tallrikar för att påbörja serveringen.

Nyheter

Barbro 4783 Kvadrat

Eveos handlingsplan avseende Covid-19
Personalen följer strängerligen Basala hygienrutinen

Img 0924

Senioryoga firar 2 år på Kupan
Vår Senioryoga firar 2 år på Kupan! Stort tack till yogaledare Kicki Åhs som ...

Img 6198

Eveos hemtjänst på lokal- tv i Södertälje
Var sjätte utlovade timme inom hemtjänsten i Södertälje kommun utfördes aldri...