Nyheter

Barbro 4783 Kvadrat

Eveos handlingsplan avseende Covid-19

Personalen följer strängerligen Basala hygienrutinen. Handsprit har även placerats vid varje kontorsentré. Nya rutiner för att sprita av nycklar och mobiltelefoner har implementerats, före och efter arbetspass.

Läs mer

Img 0924

Senioryoga firar 2 år på Kupan

Vår Senioryoga firar 2 år på Kupan! Stort tack till yogaledare Kicki Åhs som byggt upp verksamheten på södermalm. Och tack till allt trevliga seniorer som yogat med oss varje tisdag. Och ett sista tack till Kupan och Röda Korset för ett bra samarbete.

Läs mer

Img 6198

Eveos hemtjänst på lokal- tv i Södertälje

Var sjätte utlovade timme inom hemtjänsten i Södertälje kommun utfördes aldrig visar siffror från 2017, enligt SVT. För att ta reda på mer besökte SVT:s lokalredaktion Eveos kontor i Södertälje. Och intervjuade bland annat Kayan och Zina.

Läs mer

Img 0958

Yogaresa till Tynningö med Eveo

Premiär! Första yogaresan med Eveo Seniorcentrum. Till Tynningö. Yogaledare Kicki körde pass i yoga och chi gong.

Läs mer

Hundloka Midsommar Eveogreen

Trevlig midsommar

Vi på Eveo önskar er en trevlig midsommar.

Img 1140

.

Läs mer

Eid

Glad Eid!

Eid al-Fitr är en muslimsk högtid som firar slutet av fastemånaden ramadan. Högtiden kallas ofta för eid, vilket betyder "en återkommande lycka eller festglädje. EID MUBARAK eller GLAD EID som många numera säger i Sverige.

Läs mer

Img 0054

Finansminstern på besök i Tensta

Idag mötte vi upp Finansministern i våra Tenstalokaler. Trevligt! Magdalena Andersson besökte nämligen vår fanatiska samverkanspartner, Kvinnocenter (KITH). Bra samtal om integration, kompetens och utbildning.

Läs mer

Img 9169

Vattenskada flyttar Träffpunkten i Haninge

Vi har fått vattenskador i vår fina Haningelokal! Stopp i stammarna på Poseidons torg. Och plötsligt hade vi vatten i både kök, badrum och verksamhetslokal. Inte bra.

Läs mer

Img 9089

Eveos demensteam till Medelhavsmuséet

Demensteamet med glada och positiva kunder på vackra Medelhavsmuseet. "Möten med minnen" riktar sig till personer med demenssjukdom. Ett viktigt satsning som motverkar den sociala isolering som ofta blir en följd av demenssjukdom.

Läs mer

Persisknewyear Text Ny

Nu infaller Nowruz - det iranska nyåret

Nowruz firas för att välkomna våren och solens återkomst. Nyåret markerar vårens första dag, som i svenska är vårdagjämning. Tiden för Nowruz är olika från år till år, vilket beror på den tidpunkt då solen passerar himmelsekvatorn.

Läs mer

Img 7894

Eveos Dagverksamhet fyller 3 år

Vår mångkulturella Dagverksamhet i Sollentuna fyller 3 år. Det har firats med bakverk, god mat och senioryoga. Ett hjärtligt tack till alla som varit med och bidragit till att verksamheten är plats för gemenskap, samvaro och glädje.

Läs mer

 Dsc4795c 2

Prova Eveos Senioryoga på Kupan

Så var det dags,  ÄNTLIGEN ny yogapremiär på Kupan.

Träna upp din styrka och rörlighet på Eveos senioryoga. Vi har tagit fram ett anpassat program med mjuka rörelser och fokus på andning.

Läs mer

Img 0060

Nyutbildad Undersköterska till Demensteamet

Stort grattis till Ayse Tülay Tül. Hon är en av ett flertal medarbetare här på Eveo som utbildat sig till UNDERSKÖTERSKA under 2016. Utbildningen, i samverkan med Consensum, har varit arbetsplatsförlagd och med tillgång till läromedel.

Läs mer

Img 7777 3

Vi firar hemtjänstens dag

För fjärde året i rad uppmärksammas Hemtjänstens dag, en ny temadag i vår kalender. Initiativet kommer från Kiruna, där Anne Kotavuopio Jatko vill lyfta fram och hylla Hemtjänstens arbete över hela landet. Bra! Det vill vi också göra.

Läs mer

Img 6673

Gott nytt år önskar vi på Eveo

Vi på Eveo önskar alla våra vänner, kollegor, kunder, uppdragsgivare och partners i riktigt gott nytt år. Vi blickar nu framåt och ser till försikgt fram emot 2017.

Läs mer

Img 8537

Prova Senioryoga på Kupan

Vill du träna upp din balans, styrka och rörlighet?

Då kan du prova senioryoga på Röda Korsets Mötesplats Kupan. Eveos yogalärare Kicki har tagit fram ett anpassat program med mjuka rörelser och fokus på andning. Övningarna utförs sittande på stol och inga förkunskaper krävs.

Läs mer

Img 5699

Balans i livet

Balans i Livet är samlingsnamnet på Huddinges temavecka för att uppmärksamma internationella Äldredagen den 1 oktober. På Eveo erbjöd vi Senioryoga och deltog även under seminariet, "Att tänja åldrandet med Senior Power". Här var Michail Tonkonogi, professor i medicinsk vetenskap, inspirerande föreläsning om varför fysisk aktivitet är så viktigt på äldre dagar eftermiddagens absoluta höjdpunkt.

Läs mer

Img 6198

Eveo nu i styrelsen för bransch äldreomsorg

Kayhan Utkutug, VD här på Eveo, är ny styrelseledamot Bransch Äldreomsorg inom Vårdföretagarna. Just Äldreomsorg är en branschorganisationen på Vårdföretagarna för företag som verkar inom äldreomsorgen. Branschorganisationen har i dag cirka 230 medlemmar med cirka 27 000 årsanställda.

Läs mer

Dscf0495

Hur ska kvaliteten i välfärden stärkas?

Eveo på riksdagsseminarium med teamet: Hur kvaliteten i välfärden ska stärkas. Och Kayhan var dessutom inbjuden att delta i en paneldebatt om bland annat vilken roll innovation och entreprenörskap bidrar till en ökad kvalitet och tillgänglighet. En spännande förmiddag med många intressanta samtal och möten.

Läs mer

Img 5751

Äldremässa i Haninge

Eveo besökte Äldremässan i Haninge. Ett intressant och bra arrangemang! Och priset Årets Seniorinsats 2016 gick till Margarete Liljekvist på Väntjänsten i Haninge. Priset delades ut av Äldreomsorgens ordförande, Annett Haaf och Ewa Kardell, Förvaltningschef, äldreförvaltningen.

Läs mer

Img 5132Img 5132

APT i Södertälje

Eveo i Södertälje har APT, med härlig stämning och bra dialog. Och vilket fantastiskt fikabord som dukades upp, ingen gick hungrig från Eveos Södertäljekontor.

.

Läs mer

Img 1407

Öppet hus i Haninge

Eveo har öppet hus - kom förbi, ta en paus, drick en kopp kaffe, smaka våra hembakade kanelbullar. Vill du veta mer om vår hemtjänst eller aktiviteterna på Seniorcentrum - så finns vi på mellan 12.00-16.

Läs mer

Img 3425

Dagverksamhet till Huddinge

Ursäkta röran, men nu bygger vi om i Flemingsberg! Och satsar på att öppna ett nytt seniorcenter och en mångkulturell dagverksamhet under 2017. Här på taket bygger vi in ny ventilation. Stefan, från HygienBygg, är ansvarig för hela ombyggnationen och Anders projektleder för hyresvärden Hemsö.

Läs mer

Img 1755Img 1742

God mat för en god sak.

Café Eveo drog verkligen fullt hus under Huddingedagarna, med många trevliga möten och spännande samtal. Bilal Dogan och hela Café Eveo-teamet gjorde en otrolig insats under hela dagen. Och självklart gjort Bilals grillade Eveo Kebab succé - igen.

Läs mer

Img 1354

Politikerbesök i Haninge

Äldrenämndens ordförande i Haninge, Annett Haaf (S), följde med vår medarbetare Ewa ut i verksamheten - för att med egna ögon se hur hemtjänsten utför sitt uppdrag. Ett uppskattat verksamhetsbesök från båda håll.

Img 1402Läs mer

Image1 2

Eveos mångkulturella demensteam med nya handledare

Inspirerande workshop med Eveos mångkulturella demensteam. Första mötet för alla handledare på nya huvudkontoret.  Det är Eveos kvalitetschef, Ümit Yrdakök, som leder arbetet.

Läs mer

Img 9981

Folkhögskola besöker Eveo i Södertälje

Eveo fick ett spännande besök av Hagabergs folhögskola. Eleverna i gruppen tillhörde en etableringskurs vars syfte är en bra introduktion på arbetsmarknaden. Intresset för Eveos språkanpassade hemtjänstverksamhet var stort.

Läs mer

Eveo Gun Hands9744 Web

Eveo söker: Kundansvarig Kontaktman Söderort och Haninge

Vi söker en Kundansvarig Kontaktman till vår hemtjänstverksamhet i Stockholm (Söderort) och Haninge. I rollen som Kundansvarig Kontaktman arbetar du i huvudsak med omsorgs- och serviceinsatser ute hos kund. Du namnges som kontaktperson för ett antal kunder och ansvarar för relationen till kunden och dess anhöriga.

Läs mer

Img 9553

Ta Eveobussen till Unga Klaras hyllade Alltet

Är det så att du råkar vara människa och kommit upp i åren? Åk då bil kostnadsfritt till fredagsföreställningarna kl 13.00

Kom och se den nyskrivna och hyllade föreställningen Alltet av Ann-Sofie Bárány på Unga Klara – en pjäs om livet, döden och kärleken där vi låter de minsta och äldsta mötas i en givande konstupplevelse över generationsgränserna!
• Boka Eveobussen genom att mejla bokning@ungaklara.se.

Läs mer

Img 4292

Smaker från medelhavet - nu på Eveos dagverksamhet

Kickis yogagrupp håller precis på att avsluta seniorpasset när aromen från buffén fyller dagverksamheten i Sollentuna. Det märks att gruppen är hungrig, för koncentration är som bortblåst.  Kicki avslutar med solhälsningen och hela gänget blickar nyfiket bort mot bordet där Bilal dukar från alla läckerheter.

Läs mer

Img 8959 (1)

Oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr besökte Eveo

Trevligt med politikerbesök på Eveo. Oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr mötte upp oss i förmiddags för intressanta samtal om integration, jobbskapande, företagande och omsorg i här Stockholm. 

.

Läs mer

Img 8735

Fokus på anhöriga

Anhörigveckan går mot sitt slut här i Stockholm. Kunskap, kontakt och avkoppling har varit ett genomgående tema. Förutom att sätta fokus det engagemang som anhöriga bidrar med - så har många, som inte ännu haft kontakt med Stockholm Stad, fått möjligheten att komma i kontakt med anhörigkonsulenter och få information om vilket stöd som finns att tillgå.

Läs mer

Img 1064

Anhörigveckan rullar igång

För dig som stödjer, tar hand om eller vårdar anhörig så är veckan som kommer fylld med aktiviteter, föreläsningar och workshops. För mer information se här:

Stockholm: Läs mer

Img 8588 (1)

God Mat för en God Sak under Haningedagen

Eveo har under två års tid stöttat Rädda Barnen arbete för de drabbade barnen i Syrien. Och visst är det mer aktuellt en någonsin nu  miljontals människor på flykt undan krig och terror. Därför kändes bra att vi fick en lyckad dag i Haninge där Cafe Eveo etablerade sig på kontoret och träffpunkten på Poseidons gränd.

Läs mer

Img 8522

Pingis och Yoga under seniorveckan i Huddinge

Seniorveckan i Huddinge är en högtid för många av våra äldre. På Eveo förändrades hela träffpunkten under vecka 38, diagnosvägen 8 förvandlades till fritidsgård för Seniorer.

- Vi tycker det här är jätteroligt.

Läs mer

 Dsc4246

Seniorveckan i Huddinge drar igång

Nu öppnar Seniorveckan i Huddinge. Eveo är som vanligt delaktigt med både aktiviteter och informationsträffar.

Kom till oss - vi har Öppet hus under Seniorveckan.

Läs mer

 Dsc4725 (1)

Tid för Yoga

Nu öppnar Yogan upp igen! Just nu i Sollentuna och Tensta. Är du intresserad av att gå med i någon av Kickis grupper? Mejla in till senior@eveo.se.

Läs mer

Img 5424

Sommaraktiviteter med Seniorcentrum

Seniorcentrum stora aktivitetsprogram löper främst under höst och vår. Alltid med ett dagligt utbud av spännande aktiviteter. Under sommar- och juluppehållet så går, av naturliga skäl, aktivitetsgraden ned något.

Läs mer

Img 8252

Eveo utvecklar verksamheten på Huddingedagarna

Under årets upplaga av Huddingedagarna var nog regnet det stora samtalsämnet. Humöret på festivaldeltagarna dock på topp och som vanligt dök det upp massor med nyfikna till Sjödahlsparken, intill Huddingecentrum. Det var inte bara loppisborden som lockade utan även mötet med föreningsliv, myndigheter, kommun och bekanta ansikten.

Läs mer

Img 7688

Nelson Mandela - priset till Eveos samarbetsparter

Stockholms stads Nelson Mandela - pris belönar och uppmärksammar goda exempel i arbetet för en mer integrerad stad. Den värdiga vinnaren i år är Eveos samarbetspartner i Tensta: Kvinnocenter i Tensta Hjulsta. Stort grattis till föreningen som med ett stort engagemang arbetar med att stärka utlandsfödda kvinnors ställning.

Läs mer

Img 7196

Seniorpingisen - en given succé.

Vår sköna seniorpingis med Hammarby rullar vidare. Idag fick vi besök av juniorerna igen. Riktigt härlig stämning när våra äldre möter upp de unga.

Läs mer

 Dsc5993

Träffpunkten i Flemingsberg får besök av Södra Sidan

En dag på Träffpunkten i Flemingsberg. Läs reportaget om oss i Södra Sidan:
Läs mer

Img 6814

Eveo nominerat till EY - årets entreprenör

Eveo nominerat till det prestigefyllda priset Årets Entreprenör 2014 Stort tack till medarbetarna som varit med och gjort detta möjligt. Vi nådde inte hela vägen till finalen, men vi känner oss mycket stolta att över att Eveo tillhör en unik skara av företag som kämpar om utmärkelsen - EY Entrepreneur of the Year.

.

Läs mer

Img 6676

Mångkulturellt julbord i Flemingsberg

Idag var det ett riktigt julmys med Seniorcentrum i Huddinge. Bilal bjöd in till en uppskattad mångkulturell högtidsbuffé. Både varma och kalla rätter från Mellanöstern.

Läs mer

Img 6564

Eveos pingissatsning i media

Tidiningen Mitt i besökt oss under ett av Seniorpingispassen med Hammarby BTF. Läs det fina reportaget här: 

Läs mer

Img 8667

Eveo - ett Gasellföretag

Eveo är ett av Sveriges Gasellföretag 2014. Vi är dessutom extra stolta över att kvala in på Dagens Industris topp 10 i Stockholms län - där konkurrensen är stenhård. Stort tack till medarbetarna - nu är vi ett av Sveriges absolut snabbaste växande företag! Totalt hamnade Eveo på 14:e plats i Sverige.

Läs mer

Img 6547

Seniorpingis – för glädjen, hälsan och den mångkulturella samvaron

Inspirationen kommer från andra sidan jordklotet. I Japan är bordtennis stort bland en växande grupp av pensionärer. Tack vare ett unikt samarbete mellan oss på Eveo och Hammarby BTF kunde en entusiastisk grupp av våra äldre, både kvinnor och män, mötas upp för en första pingisträning i Enskedehallen.

Läs mer

Bild 1

Turkiska Tunnbröd på Seniormässan

Eveo hade fullt med besökare i den smått unika montern på Seniormässan. Vi fick berätta om verksamheten, allt från vår språkanpassade hemtjänst och dagverksamheten  - till Seniorcentrum,  för många av de 100-tals besökare vi var i dialog med. Responsen var mycket positiv.

Läs mer

 Dsc6595

Toner från Hemlandet

Fantastiska Berrin Sahin höll en uppskattad konsert på Eveo Seniorcentrum i Sollentuna denna höstdag. Stämningen var på topp. Våra äldre sjöng med och klappade takten till tonerna från hemlandet.

Läs mer

Brevbilaga

Potatis i stora lass

Färsk potatis! Från kolonilotten i Flemingsberg. Självklart använde Bilal våra nyupptagna råvaror i den fantastiska lammgrytan han serverade på träffpunktslunchen idag. Alltid lika gott.

Läs mer

Img 5438

Skördefest på kolonilotten i Sollentuna

Hösten är här. Anna-Maria och John visar upp dagens kap från Eveos kolonilott.  Squash, lök, potatis, gurka, bönor och sallad - i mängder.

Läs mer

Img 6188

Valinformation i Haninge

Valet närmar sig. Hur går det till när man röstar? Vad är det viktigt att tänka? Fehmi, valförättare i Botkyrka, informerar våra äldre. Idag besökte han Seniorcentrum i Haninge.

Läs mer

Img 6148

Eveo och Kvinnocenter på Tensta marknad

På höstens kanske vackraste dag stod Eveo på fantastiska Tensta Marknad. Tillsammans med Kvinnocenter i Tensta/Hjulsta säljer vi färska piroger och hembakat turkiskt tunnbröd.

Img 6166Läs mer

Img 6111

Eveo nominerat till kvalitetspris

Prisutdelning! Tack för nomineringen till Huddinges kvalitetspris. En härlig vecka, med mängder av aktiviteter, går mot sitt slut.  Vi ser fram emot nästa år.

Läs mer

Img 6059

Yogasuccé i Flemingsberg

Vilken fantastik respons vi fått på Seniorcentrums verksamhet under Huddingeveckan. Idag körde Yogaledare Kicki Åhs två pass senioryoga för våra entusiastiska besökare. Ja, det var fullt hus.

Läs mer

 Dsc6239

Eveos stora grillmingel i Flemingsberg

Seniorveckan rivstartade i Flemingsberg med Eveos stora grillmingel. Alla som hade tid och lust var välkomna. Bilal hade förberett både grill och mat.

Läs mer

Img 5945

Seniorveckan i Huddinge

Seniorveckan i Huddinge närmare sig. Vi är stolta över att Bilal blivit nominerad till Äldreomsorgens kvalitetspris för sina insatser på Eveo Seniorcentrum. Och glöm nu inte att hälsa på oss i Flemingsberg i nästa vecka.

Läs mer

Img 5320

Första skörden från kolonilotten

Eveo skördar! Vår första lökar från kolonilotten i Sollentuna är äntligen här. Bra avslutning på en fantastisk förmiddag med våra äldre.

Img 5310Läs mer

Img 4943

Långa köer till Eveo

Huddingedagarna var både varma och inspirerande. Bilals Dogans grillade köfteburgare gjorde total succé och köerna ringlade sig långa fram till Eveo Seniorcentrums stånd. Tyvärr var allt slutsålt redan efter en 1,5 timme.

Läs mer

Img 4899

Turkiskt vårdgymnasium till Eveo

Eveo har under veckan haft studiebesök av elever från ett turkiskt vårdgymnasium i Adiyaman som intresserat sig för svensk äldreomsorg. Framför allt språkanpassning och demensvård. Idag mötte eleverna upp gästerna på ett fullsatt Seniorcentrum i Flemingsberg.

Läs mer

Kvadrat Dsc4280

Unikt aktivitetsprogram för äldre ska bryta social isolering

Eveo har som ambitionen att skapa ett nytt forum för social samvaro. Genom en brett spektra av sociala aktiviteter ska de äldres behov av utvecklande samvaro och nya kontakter kunna mötas. I våras smygstartade programmet som nu går under samlingsnamnet Eveo Seniorcentrum.

Läs mer

Img 4830

Demensteamet - det goda exemplet

Med temat "Det ska vara tryggt att bli gammal" presenterar Stockholms Stads Äldreförvaltningen goda exempel från stadens verksamheter. Eveos Mångkulturella Demensteam är just ett sådant utvalt exempel.

- Vi är både stolta och tacksamma för inbjudan att få delta, säger Kayhan Utkutug

Syftet med mässan är att sprida goda exempel på framgångsrika metoder och arbetssätt.

Läs mer

1926634 680637405310946 1066503856 N 1

Uppskattad senioryoga i Sollentuna

Senioryoga i Sollentuna - en bra start på dagen. Yogaledare Kicki Åhs lär ut andningsövningar till våra äldre besökare. Eveo Seniorcentrum har en klass varje onsdag.

Läs mer

Img 4732

Träffpunkten i Flemingsberg växer vidare

Under våren har responsen för Seniorcentrums satsningar i Flemingsberg varit mycket positiv. Det har har varit fullt hus varje tisdag. Nu i veckan bjöd Bilal på grillat.

Läs mer

Img 4748Img 4748

Träffpunkten i Haninge serverar Gözlme

Fantastisk Gözleme, det turkiska kökets svar på creps, serverades idag till förväntansfulla gäster på Träffpunkten i Haninge. Mine erbjöd dessutom Gözleme med fyra olika fyllningar: ägg, ost, nötfärs och grönskar. Att dricka till: Te eller ayran (yoghurtdryck).

Läs mer

Img 4694

Nya Kolonilotter i Flemingsberg och Sollentuna

Eveo Seniorcentrum växer så det knakar. Nu öppnar vi upp två kolonilotter för våra äldre i Flemingsberg. I mitten på maj börjar planerings - och planteringsarbetet på respektive lott.

Läs mer

Kvinnocenter Poster

Inför Internationella Kvinnordagen

Kvinnocenter i Tensta-Hjulstas arrangerar en mängd spännande aktiviteter inför Internationella Kvinnodagen, bland annat en afton på Tensta Träff  - med musik, dans och annat kul. Eveo, precis som ABF och Tensta konsthall,  kommer att delta på evenemanget nu det 6:e mars.  Servering av kaffe, te, goda bakverk och smårätter finns till försäljning.

Läs mer

Img 3850

Smaker från hemlandet

Smaker från hemlandet är vår populära matlagningskurs för seniorer. Det var fullt hus idag när det tillagades turkisk pasta (Manti), som serveras med vitlöksyoghurt och en smakrik tomatsås. Stort tack för Kvinnocenter för all vägledning.

Läs mer

Img 3719

På Tur med Eveo

Kvinnocenter i Tensta- Hjulsta bjöd in till Hantverksträff på Glömmingegränd. Ett glatt gäng från Eveos nätverk i Flemingsberg mötte upp. Förväntningarna var högt ställda.

Läs mer

Img 2520

Kurslitteraturen som refererar till Eveos omsorgsarbete

Språkligt anpassad hemtjänst med hög kontinuitet och kvalitet. Ja, då omtalas Eveo. Åtminstone i Vård – och Omsorgsarbete 2 som kom ut i slutet av 2013.

Läs mer

 Dsc0659

Äldrekonferens i Turkiet lyfter fram Eveo

En välbesökt global äldreomsorgskonferens i Turkiet fick uppskattad inblick över hur Eveo driver verksamheten för att nå hög kvalitet omsorgsarbetet. Delegater från hela världen samlades i huvudstaden Ankara för att dela mig sig av erfarenheter och lyssna in på ett omfattande föredragsprogram. Eveo var speciellt inbjuden av Ankara Universitet för berätta om hemtjänstens utmaningar och möjligheter ur det mångkulturella perspektivet.

Läs mer

Img 3294

Eveo stödjer Rädda Barnen

Eveo har aktivt arbetat för att samla in medel till Rädda Barnen under 2013. Som tack fick vi ett riktigt fint diplom. Eveo kommer att förstärka insamlingsarbetet under 2014.

Läs mer

Img 0487

Eveo i samarbete med Tensta-Hjulsta Kvinnocenter

- Vi satsar på att öka vår synlighet och engagemang här i området, säger Kayhan Utkutug, VD på Eveo. 

Ett steg i samarbetet med Kvinnocenter är den nya gemensamma Träffpunktsinitiativet. Maten som serveras kommer från Kvinnocenters matlagningsgrupp.

Läs mer

Img 2546

Eveo expanderar i Sollentuna

Verksamheten i Sollentuna växer ytterligare. Eveo öppnar nu upp ett kombinerat kontor och aktivitetscenter i en helt nyrenoverad lokal på Tusbystråket i Tureberg. 

- Vi vill kunna erbjuda våra kunder en fin träffpunkt, en plats för social samvaro med kulturellt och språkligt anpassade aktiviteter, säger Eveos samordningsansvarige Husamettin Utkutug.

Läs mer

Img 2726

Eveo i Järfälla satsning

Många nyfikna mötte upp Eveo hemtjänst på informationsträffen i Jakobergscentrum.
Fehmi Barkaramo, en av initiativtagarna till evenemanget , var glad över att så många visat intresse för Eveos hemtjänst.
- Vi är unika med den trygga omsorgen vi bedriver.

Läs mer

Matglädje och sociala aktiviteter lyfter Eveos Träffpunkt

Blötsnön och snålblåsten har Flemingsberg i sitt fasta grepp. Det hindrar inte äldre, personal och nära att sluta upp när Bilal Dogan, områdesansvarig i Huddinge, öppnar Eveos hemtjänstsTräffpunkt i gårdshuset på diagnosvägen denna tisdagsförmiddag.

- Vi har folk här varje dag.

Läs mer

Img 3726

Recept: Mustig böngryta med örtris.

ca 10 portioner 

1 kg Black eye-bönor
2 st gul lök
2 st klyftor vitlök
2 st chilifrukt
1 st morot
1 burk krossade tomater
1 msk tomat pure
2 lagerblad
1 tsk curry
1 tsk timjan
1 tsk svart peppar
1 tärning grönsaksbuljong
Salt
100 g smör
2 dl vatten


Gör så här:
Innan tillagning - lägg bönorna dagen i vatten med lite salt. När bönorna har legat 1 dygn, sila bort saltvattnet och tillsätter nytt vatten för att förvälla bönorna, när det är gjort låter man bönorna vila en stund i det varma vattnet.
Finnhacka löken, riv vitlök och morot med rivjärn, skiva chilifrukterna, lägg smör i grytan, låt smöret smälta, tillsätt grönsakerna i grytan, låt det brynas, tillsätt därefter bönorna och tomatpurén, krossade tomater samt kryddorna.

Läs mer

Img 3657

Eveo får höga betyg i brukarundersökningar för 2012

Toppresultaten från hemtjänstundersökningarna i Haninge, Sollentuna och Solna är ett glädjande besked för personalen på Eveo. Kvalitetsbarometern, den lokala hemtjänstundersökningen i Sollentuna, visar att de nya resurserna som Eveo satsat på att konkret öka kvaliteten i omsorgen gett en direkt verkan hos kunderna.
- Vi är verkligen nöjda.

Läs mer

Trygga relationer är något man bygger upp

Radmila Boström kom till Sverige från Montenegro 1976 och arbetade länge som ekonom inom bankväsendet och senare även som tolk åt Invandrarverket. Efter ett tag kände hon dock att hon ville jobba ännu mer med människor och vidareutbildade sig istället till personlig assistent för autistiska barn och började sedan arbeta som inom äldreomsorgen.
Läs mer

Nya grepp för att bryta social isolering

Eveo har som grundidé att erbjuda vård och omsorg på mottagarens villkor och språk. Med många utlandsfödda som kunder insåg man snabbt att den sociala isoleringen var ett speciellt stort problem för den här gruppen. Eveos lösning på problemet var att skapa en egen Träffpunkt i Brandbergen.

Läs mer

Nyheter

Barbro 4783 Kvadrat

Eveos handlingsplan avseende Covid-19
Personalen följer strängerligen Basala hygienrutinen

Img 0924

Senioryoga firar 2 år på Kupan
Vår Senioryoga firar 2 år på Kupan! Stort tack till yogaledare Kicki Åhs som ...

Img 6198

Eveos hemtjänst på lokal- tv i Södertälje
Var sjätte utlovade timme inom hemtjänsten i Södertälje kommun utfördes aldri...