Trygghetslarm

Trygghetslarm är en insats som innebär att från det man larmat skall omsorgspersonal infinna sig hos dig som larmat inom 30 minuter. Denna insats kan man ha ensam eller tillsammans med andra insatser, som till exempel hemtjänst. Syftet med den är att öka tryggheten i hemmet utan att man störs av att någon kommer till en regelbundet. Man kan larma när som helst på dygnet. Det gör man via en bricka som man fäster runt armen Larmet går då till larmcentralen som i sin tur skickar vidare larmet till hemtjänst utföraren. 

I Haninge, Järfälla, Solna, och Sundbyberg ligger trygghetslarmet inom den kommunala hemtjänsten. För Sollentuna och Södertälje är Natten (dvs 22-07) i kommunalregi men övriga tider rycker ordinarie hemtjänst ut på larmet.  

För att få Trygghetslarm söker man den insatsen, precis som man gör med hemtjänst, hos förvaltningen i den kommun där man bor. Det brukar vara enkelt att få den beviljad om man är över 65 år gammal. Larmcentralen gör själva installationen av larmet medan förvaltningen skickar beställningen till din valda utförare. För att kunna få igång larmet måste du eller din anhörig lämna ifrån er en uppsättning nycklar med bricka till ytterdörr (om sådan finns). 

På Eveo har vi en egen larmorganisation som svarar och rycker ut på larm. Om du även har hemtjänst koordineras larmet med dina ordinarie besök och din ordinarie personal. Tanken är att du alltid skall exponeras för ett minimum antal av vår personal och att de skall infinna sig fortast möjligt hos dig. Men alltid inom 30 minuter. Det finns alltid två personer som har aktiv larmtjänstgöring vilket innebär att om det av någon anledningen skulle behövas två personer hanterar vi det med befintlig personal  

Nyheter

Img 0924

Senioryoga firar 2 år på Kupan
Vår Senioryoga firar 2 år på Kupan! Stort tack till yogaledare Kicki Åhs som ...

Img 6198

Eveos hemtjänst på lokal- tv i Södertälje
Var sjätte utlovade timme inom hemtjänsten i Södertälje kommun utfördes aldri...

Img 0958

Yogaresa till Tynningö med Eveo
Premiär! Första yogaresan med Eveo Seniorcentrum